Facebook

Faciliteiten

Bij vita-fit kan je terecht voor verschillende work-outs. Van cardio tot krachttraining tot crossfit, … We help you reach your goals!

Circuitzone

Dit is de zone waarin het milon Q systeem staat. Dit systeem biedt een circuit dat uit zowel cardio als krachttraining bestaat. Ook is dit systeem computergestuurd, wat wil zeggen dat we alle data uit dit circuit kunnen bijhouden en evalueren samen met jou! Dit systeem biedt de mogelijkheid om je fysiek voor te bereiden op jouw nieuwe uitdagingen en je vooruitgang objectief te meten.

Strength Zone

Deze zone biedt zoals de naam suggereert de mogelijkheid om aan spierversteviging te werken. Hiervoor werd gekozen om met HOIST- toestellen te werken, gezien hun mechanica kunnen ze uitsluiten dat we compenserende bewegingen maken bij het trainen van onze spieren. Ook zijn deze toestellen door hun mechanica in staat om de spiergroep zeer goed te isoleren en op deze manier optimale stimulatie te geven bij het trainen.

Small group zone

Hier wordt een combinatie gemaakt van cardiotoestellen (Octane toestellen) en kabel training om trainingen te voorzien aan kleine groepen. Deze zone staat uiteraard ook ter uwer beschikking wanneer er geen small group training bezig is. De kabeltoestellen bieden al een iets meer vrij bewegingsverloop bij het trainen zonder dat dit volledig vrij is.

Cardiozone

In deze zone staat de combinatie van loopbanden, fietsen en roeiers om aan het uithoudingsvermogen te werken. Aansluitend hierop vinden we het physical performance lab van Vita. Hiermee zijn we in staat om je uithoudingsvermogen uitgebreid te testen (meer info over de testen hier).

Cross Training zone

De Cross Training zone is de zone waar we ruimte hebben gemaakt om zowel kracht- als uithoudingstraining uit te voeren in de vrije ruimte. Om dit te kunnen doen wordt er met losse halters, battleropes, medcine balls, kettlebells, Fit Lights en nog meer materiaal gewerkt. Dit is ook een plaats waar we zeer specifiek in functie van bepaalde bewegingen kunnen gaan werken, daarom dat dit ook de favoriete plaats is voor personal training sessies. Deze functionele bewegingen kunnen zowel in het dagelijks leven passen als specifiek voor een bepaalde sport.